La sostenibilitat, un dels eixos empresarials de Gintònic.cat

La sostenibilitat és un valor cada vegada més present al dia a dia de les persones i de les companyies com Gintònic.cat que som conscients que és l’única solució per seguir progressant sense posar en perill  el futur del planeta i de les persones, garantint l’equilibri entre creixement econòmic, benestar social i cura del medi ambient.

 

Consumidors compromesos amb l’ecologia

El 73% dels espanyols compren o rebutgen productes per motius ètics o ecològics, segons l’informe “Altre consum per un futur millor” ( https://www.ocu.org/otro-consumo-futuro-mejor) realitzat per l’OCU i el Foro Nesi. Un estudi que també assegura que els usuaris compromesos comparteixen actituds com reciclar, apostar per un consum de proximitat i mirar les etiquetes per veure la composició i l’origen. Malgrat aquest compromís, una gran part d’aquestes persones es troben amb barreres com la manca d’informació (60%), l’excessiu preu (58%), l’accessibilitat (54%) o la dificultat per trobar companyies responsables (52%).

Aquestes dades refermen l’evidència que la sostenibilitat és un tema cabdal al nostre planeta, tant que fins i tot el 2015 països de tot el món van signar l’Agenda 2030 pel Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides, que comprèn 17 objectius globals ( https://www.un.org/sustainabledevelopment/es/objetivos-de-desarrollo-sostenible/) per erradicar la pobresa, protegir el món i salvaguardar la prosperitat per a tots.

 

Stop plàstics

Dintre de l’esfera mediambiental, la contaminació per residus plàstics és un dels principals problemes del nostre temps. Greenpeace (link: https://es.greenpeace.org/es/) està avisant que el plàstic ha inundat la nostra vida diària. Segons l’ONG, la seva creixent producció i ús és una amenaça, especialment pel mar, ja que perjudica seriosament la salut dels ecosistemes aquàtics i la supervivència de les espècies que els habiten. A més, la producció de plàstics s’aproximarà el 2020 als 500 milions de tones (un 90% que en 1980).

 

Gintònic.cat aposta pel medi ambient

Davant d’aquesta realitat, durant les últimes dècades un número cada cop més gran d’empreses han fet de la responsabilitat social i mediambiental una part essencial de la seva labor social. Aquest també és el cas de Gintònic.cat. Des del nostre naixement el 2009, la sostenibilitat  ha sigut un dels eixos de la nostra filosofia empresarial.

Jordi Millan va crear Gintònic.cat amb la idea d’oferir un exclusiu càtering de cocteleria en qualsevol espai. Amb una experiència de més de 1.000 esdeveniments de barra lliure de grans dimensions i petit format, som l’empresa de referència a tot el país per qualsevol particular o negoci que busqui un casament, festa privada o esdeveniment singular i fet a mida. El nostre servei de barra lliure és únic per la qualitat i la diversitat dels còctels (des dels populars mojitos i gintònics fins a la nostra versió mexicana del Moscow Mule, la professionalitat  dels nostres bàrmans i el nostre catàleg de més de deu models de barres que es poden adaptar o personalitzar segons el tipus de celebració. Però per sobre de tot això, Gintònic.cat és una empresa que defensa la sostenibilitat, per això estudiem tots els processos per minimitzar l’impacte mediambiental.

 

Canyes i gots de PLA

Conscients de la necessitat de reduir la utilització del plàstic, només treballem amb canyes i gots de PLA, un polímer biodegradable, no contaminant, procedent de l’àcid làctic. Altament versàtil, es fa a partir de recursos 100% renovables com el blat de moro.

Aquesta opció està sent molt ben rebuda a tots els esdeveniments que organitzem, des de casaments, fins tallers per empreses, festes privades o tallers team building de cocteleria. Pel que hem anat observant en aquests anys oferint serveis de barra lliure, la majoria dels nostres clients són curiosos i cívics, valors que compartim al 100% i que ens omplem de satisfacció.